Oletko huomannut uuden ulkovaatteen eron jo pestyyn vaatteeseen? Eron huomaa parhaiten vesi- tai räntäsateessa. Pintakäsiteltyyn tekstiiliin vesipisarat jäävät kankaan pintaan. Tekstiili kuitenkin hengittää normaalisti. Pesussa suojakäsittely usein liukenee pois. Suojakäsittelyn säilymiseksi uutta ulkotakkia ei kannata pestä kuin takin likaantuessa ja esim. talven käytön jälkeen ennen kesäsäilytystä.

”Eräissä juhlissa ruokaa syödessäni lihakastikepisaroita roiskahti suojakäsitellylle puvulleni ja käsittelemättömälle solmiolleni. Pisarat jäivät puvun pinnalle ja sain ne paperiin imeyttämällä helposti pois. Solmiooni tahrat imeytyivät ja jättivät ikävät jäljet. Onneksi lähtivät kuitenkin pesussa pois!”

Liaton-suojakäsittely tehdään kemiallisessa pesukoneessa pesun ja kuivauksen jälkeen erillisellä suojakäsittelyohjelmalla. Tekstiili hylkii käsittelyn jälkeen nesteitä. Lika ei tartu niin hyvin ja irtoaa pesussakin paremmin. Suojakäsittely lisää tekstiilin käyttöikää.

Liaton-suojakäsittely voidaan tehdä tekstiileille, joille on sallittu kemiallinen pesu (esim. puvut, solmiot, villakangastakit, raanut ja ryijyt).

Suojakäsittelyn voi tilata pesula-automaatin kautta tai suoraan pesuloistamme.

http://pesulat.liaton.fi/

https://www.pesula-automaatti.fi