Täysin puhdasta, kiitos!

 

”Eikö pesulan pidä saada tekstiili aivan puhtaaksi ja tahrattomaksi? Eikö se ole pesulan tehtävä? Pitääkö pesusta maksaa, jos tahra ei ole lähtenyt”Näitä kysymyksiä käsitellään silloin tällöin myös meidän pesuloissamme. Pesussa on ollut pitkään likaisena ollut, pinttynyt ja tahrainen tekstiili. Peruslika on hyvin puhdistunut, mutta joitakin tahroja on voinut jäädä. Tahrat ovat tulleet pesussa yleislian lähdön jälkeen jopa paremmin esille.

Teemme aina ennen pesua tekstiilimateriaalin salliman esikäsittelyn tahrapaikkoihin. Teemme myös uusintakäsittelyn ja pesun, mikäli siitä voi olla hyötyä. Erilaiset tekstiilit kestävät eri lailla tahrakäsittelyä. Joillekin aroille tekstiileille tahrakäsittelyä ei voi tehdä lainkaan. Tämä useimmiten asettaa rajat tahrojen poistolle. Teemme myös aina ilmaisen uusintapesun tahrakäsittelyineen, mikäli asiakas sitä toivoo.

Joskus asiakas on vienyt tällaisen pesutuloksen kuluttajavalituslautakunnan käsiteltäväksi. Lautakunnalta tullut vastaus ”Pesulan ei pidä saada kaikkia asiakkaan aiheuttamia tahroja poistettua” on voinut tulla asiakkaalle yllätyksenä. Ja kyllä pesusta joutuu maksamaan, vaikka tahraa ei pesula saisikaan pois.

Aikaisemmassa blogissa käsittelimmekin keinoja, millä tahrojen pinttymistä voi  välttää. Yleisneuvona lian ja tahrojen pinttymisen estämiseksi on; pesetä tekstiili mahdollisimman pian likaantumisen jälkeen.

Kysymällä meiltä neuvoa voit ehkä välttää pysyvän tahran jäämisen. Vastaamme mielellämme kysymyksiin!